Klimastøtte skaber taberlande

LEDER: En kritisk amerikansk avis fokuserer på støtten til de fattige udviklingslande, mens de resterende aviser taler om det store billede for klimatopmødet i Cancun.
Fakta

FN's COP16 trækker alle verdens lande til Cancun i Mexico.

Altinget | Energi og Klima vil de kommende uger dække de udenlandske avisers ledere for at give et billede af, hvordan resten af verden ser på klimatopmødet.

Klimatopmødet i Mexico bliver dækket af aviser verden over. De internationale avisers ledere vurderer på godt og ondt forhandlingerne mellem verdens politikere. Pessimismen om Cancun er generelt bevaret, og aviserne ser fremad. En amerikansk avis lufter sin mening om penge til udviklingslandene, og en tysk avis mener, kernefusion er glemt.

Det rene Robin Hood i Cancun
The New York Times skriver den 2. december, at der er en chance for at få noget igennem på de områder, hvor regeringerne allerede har afgivet løfter. Det omfatter støtte til de fattige tilgengæld for en rapportering af CO2-udledning i udviklingslandene. USA vil have en mere specifik rapportering, end hvad Kina vil, hvilket bliver svært at ændre, da USA ikke selv kan indfri Obamas løfte om at reducere udledningen af CO2 med 17 procent inden for 10 år.

Konference i Cancun går ud på at skræmme i-landene til at afgive penge til u-landene, skriver The Washington Times. Flere lande vil risikere at gå konkurs, hvis de skal levere støttepenge til udviklingslandene midt i en økonomisk krise. Der vil oveni købet være mindre incitament for udvikling i de fattige lande, hvis de kan blive betalt for at forblive taberlande ifølge avisen.

Cancun kan ikke
Om ganske få dage kan vi forvente, at man udskyder det internationale samfunds "sidste chance" til COP17 i Sydafrika, skriver den tyske avis Die Welt i sin leder. Den øgede efterspørgsel på energi vil gøre det nødvendigt at finde de alternative energikilder frem, mener avisen. Men vind- og solenergi vil ikke være nok med det forbrug befolkningerne efterspørger. Et mere realistisk bud på, hvad der kan give os den energi, vi har brug for, er kernefusion. Avisen frygter dog, at kernefusion allerede har tabt rent politisk for forskningsmæssigt i samfundet, hvilket vil være katastrofalt.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024