K og DF støtter forslag om CCS

COP16: Det igangværende klimatopmøde vil med al sandsynlighed beslutte, at det skal være muligt at lagre CO2 i undergrunden gennem CDM-projekter. DF og K er positive over for forslaget. Energistyrelsen oplyser imidlertid, at Danmark ikke har planer i den retning foreløbig.
Foto: www.colourbox.com
Anne Burlund

Det er en udmærket løsning på den korte bane, måske inden for de næste fire-fem år, da det i øjeblikket er den mest effektive måde at få reduceret CO2-niveauet på her og nu.

Jørgen S. Lundsgaard (K)
Energiordfører
Rige olielande skal i fremtiden kunne lagre CO2 i undergrunden i forbindelse med CDM-projekter i ulandene. Sådan lyder et forslag fra FN's teknisk-videnskabelige underudvalg, SBSTA, der rådgiver klimakonferencen. Forslaget vil efter al sandsynlighed blive vedtaget på klimatopmødet i Cancún. På Christiansborg bakker De Konservative op om forslaget:

"Det er en udmærket løsning på den korte bane, måske inden for de næste fire-fem år, da det i øjeblikket er den mest effektive måde at få reduceret CO2-niveauet på her og nu," siger energiordfører Jørgen S. Lundsgaard (K).

Han påpeger, at der ligesom med atomaffald kan være flere usikkerhedsmomenter forbundet med CO2-lagring, som der skal være styr på, før Danmark etablerer det i ulandsprojekter. Den Konservative energiordfører mener ikke, at det er en holdbar løsning på lang sigt og betegner det som at "tisse i bukserne for at holde varmen". Ifølge Lundsgaard er investeringer i vedvarende energi både globalt og nationalt derfor at foretrække på den lange bane.

DF støtter forslag
Også Dansk Folkepartis klima- og energiordfører Per Dalgaard ser positivt på forslaget.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024