Radikale vil flytte testcenter

VINDMØLLER: De Radikale vil flytte testcenteret væk fra Østerild. Partiet mener, at alternative placeringer skal undersøges så hurtigt som muligt. S, SF og DF har ikke besluttet sig endnu.
Anders Jerking

I Østerild er der umistelige naturværdier på spil. Det er et af Danmarks mest uforstyrrede områder, og placerer man centeret der, vil det både visuelt og i forhold til støj være et markant brud på områdets karakter.

Johs. Poulsen (R)
Miljøordfører
Vi skal have et vindmølle-testcenter, men ikke i Østerild. Sådan lyder meldingen nu fra Radikale, som vil have, at Miljøministeriet finder en alternativ placering til det kommende testcenter for vindmøller.

"I Østerild er der umistelige naturværdier på spil. Det er et af Danmarks mest uforstyrrede områder, og placerer man centeret der, vil det både visuelt og i forhold til støj være et markant brud på områdets karakter. Vindmøller på op til 250 meter vil blive helt ekstremt markante i området," siger Radikales miljøordfører, Johs. Poulsen.

Miljøministeriet har udpeget Østerild Klitplantage i Thy som det bedst egnede sted at placere det kommende testcenter, men placeringen vil betyde, at 800-1.200 hektar skov skal fældes.

I sidste uge fik debatten om placering ny næring, da Danmarks Naturfredningsforening offentliggjorde et notat lavet i samarbejde med en forsker fra Aalborg Universitet, som viser, at det er muligt at finde andre placeringer til centeret, hvor man ikke fælder skov eller ødelægger fredede naturområder.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024