Ellemann afviser ny placering af testcenter

VINDMØLLER: Miljøministeren vil gennemgå de alternative placeringer af vindmølle-centeret med Folketingets øvrige partier, men hun fastholder, at Østerild er den bedste placering.
Karen Ellemann fastholder, at placeringen i Østerild er den bedste.
Karen Ellemann fastholder, at placeringen i Østerild er den bedste.Foto: Steen Evald

På mit møde med oppositionen har jeg lovet dem, at vi over for Folketingets partier sørger for at give dem alle de oplysninger om alternative placeringer, som har været i spil. Jeg må også samtidig afvise, hvad jeg har kunnet læse mig til, at det lyder som om, at jeg har lovet oppositionen, at jeg skal til at komme med nye alternative forslag.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister
Miljøminister Karen Ellemann (V) holdt onsdag et møde med S og SF om etableringen af et testcenter for kæmpevindmøller i Østerild. Efter mødet afviste hun, at hun har lovet oppositionen at komme med nye alternative forslag.

"På mit møde med oppositionen har jeg lovet dem, at vi over for Folketingets partier sørger for at give dem alle de oplysninger om alternative placeringer, som har været i spil. Jeg må også samtidig afvise, hvad jeg har kunnet læse mig til, at det lyder som om, at jeg har lovet oppositionen, at jeg skal til at komme med nye alternative forslag," siger hun og fastslår, at Østerild Klitplantage fortsat er regeringens bud på, hvor et testcenter skal ligge.

Miljøministeren har ifølge eget udsagn lovet, at de 14 forslag til alternative placeringer, som DN tidligere har foreslået, vil blive gennemgået i fællesskab med andre partier og relevante aktører, så alle med god ro i maven kan tilslutte sig den endelige placering.

"Østerild er vores bud, og det er derfor, vi fremsætter vores lovforslag," siger ministeren, der afviser, at den nye gennemgang af alternativerne er en skin-proces.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024