Styrelse afviser vindmøller i fredet natur

VINDMØLLER: By- og Landskabsstyrelsen afviser, at der kan blive sat nye vindmøller op på fredede naturarealer. Styrelsens liste med 67 vindmølleplaceringer er kun teoretisk, mener styrelsen.
Anders Jerking
Der vil ikke blive sat vindmøller op i fredet natur. Det fastslår By- og Landskabsstyrelsen.

Styrelsen har ellers udarbejdet en liste med 67 mulige placeringer til kommende testvindmøller, hvor op imod halvdelen af stederne er naturfølsomme områder - eller særlige landskaber som Grenen på Skagen.

Danmarks Naturfredningsforening, der har fået aktindsigt i listen, er rasende og kalder den for et udtryk for "syg planlægning". Men reaktionen bygger på en misforståelser, mener By- og Landskabsstyrelsen, som kalder listen for en "teoretisk" bruttoliste, som en tværministeriel arbejdsgruppe nu skal se nærmere på.

"Danmarks Naturfredningsforening har helt ret i, at mange af bruttolistens steder er naturarealer, som ingen i deres vildeste fantasi ville sætte testmøller op på. Vi reagerede derfor heller ikke på foreningens påstand om, at vi ønskede at ødelægge Grenen med møller, fordi det er så indlysende forkert. Det samme gælder andre områder på bruttolisten. Men vi har ikke ønsket at trække områder ud, før arbejdsgruppen fik mulighed for at se den samlede bruttoliste," siger vicedirektør Sven Koefoed-Hansen fra By- og Landskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024