Mens vi venter på... Klimakommissionen

DAGSORDEN: Altinget | Energi & Klima har spurgt ordførere fra begge fløje, hvad der bliver de vigtigste emner og største udfordringer på klima- og energiområdet det næste halve år.
Foto: Colourbox
Anne Burlund
En række klima- og energiordførere giver her deres bud på, hvad de mener bliver de vigtigste emner det næste halve år. Både Klimakommissionens udspil og regeringens nye handlingsplan ventes med spænding fra alle sider. En anden af efterårets store debatter bliver, hvorvidt Danmark skal gå fra 20 til 30 procents CO2-reduktion i 2020, og spørgsmålet deler vandene.

Jakob Axel Nielsen (K), klima- og energiordfører
Det vigtigste på klima- og energiområdet i dette efterår bliver ifølge De Konservatives ordfører på området, Jakob Axel Nielsen, at regeringen sætter en retning, der på længere sigt giver en sikker energiforsyning.

"Når Klimakommissionen kommer med sit udspil, er det meget vigtigt, at regeringen lynhurtigt får besluttet en retning for, hvor energiforsyningen i fremtiden skal komme fra. En retning kunne for eksempel være, at vedvarende energi udbygges med vind og sol, eller det kunne være en større satsning på biogas, som jeg personligt håber bliver tilfældet. Det er vigtigt at sætte en retning, så erhvervslivet ved, hvor de skal lægge deres investeringskroner - skal det være i Danmark eller i andre lande, der har været hurtige til at beslutte sig?" lyder det fra Jakob Axel Nielsen.

For De Konservatives klima- og energiordfører er det vigtigt, at der ikke bare bliver tale om symbolpolitik i forhold til, hvorvidt Danmark skal gå fra 20 til 30 procents CO2-reduktion i 2020.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024