V og K uenige om høje energiafgifter

AFGIFTER: Regeringspartierne er uenige i, om det er problematisk, at Danmark har nogle af de højeste energiafgifter i Europa. I Venstre mener man, at der er god balance, mens De Konservative finder de høje afgifter "dybt problematiske".
Foto: Kristian Aaskov Nielsen / Altinget.dk
Anne Burlund

Vi har jo efterhånden de højeste skatter på alle mulige områder. Selvfølgelig er det problematisk, fordi energiafgifter går ind og belaster erhvervslivets konkurrenceevne. Det er den, vi har brug for lige nu, ellers får vi flere arbejdsløse og eksporterer vores arbejdspladser til Asien.

Jakob Axel Nielsen
Energiordfører, De Konservative
Danmark ligger i toppen, når det gælder afgifter på energi. Det konkluderer en rapport fra rådgivningsfirmaet Deloitte for Dansk Industri, der har undersøgt energiafgifterne i en række europæiske lande.

Topplaceringen vækker ikke glæde hos De Konservative. Energiordfører Jakob Axel Nielsen mener, at de høje afgifter er "dybt problematiske for konkurrenceevnen", og at energiafgifterne nu har nået sin top:

"Det er dybt problematisk. Vi har jo efterhånden de højeste skatter på alle mulige områder. Selvfølgelig er det problematisk, fordi energiafgifter går ind og belaster erhvervslivets konkurrenceevne. Det er den, vi har brug for lige nu, ellers får vi flere arbejdsløse og eksporterer vores arbejdspladser til Asien," siger Jakob Axel Nielsen, der forlader Folketinget den 1. november for at blive direktør for Aleris Privathospitaler.

Han håber, at der kommer en løsning på de høje energiafgifter, der kan sikre den danske konkurrenceevne.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024