Energiforhandlinger i skyggen af folketingsvalg

ENERGIFORLIG: Selvom der ifølge Folketingets energiaftale skulle være indkaldt til drøftelser af nye energiinitiativer inden udgangen af 2010, er de indledende forhandlinger blevet udskudt til slutningen af januar. Og det bekymrer flere partier, der frygter, at der vil gå valgkampsstemning i forhandlingerne.
Anne Burlund

Jeg tror og håber, at der er bred opbakning til flere nødvendige energitiltag, og at der er mulighed for et bredt forlig. Men det kan blive ødelagt af de tiltagende valgtrommer. Der efterspørges handling - specielt fra erhvervslivet, så lige nu skal vi passe på, at vi ikke bliver handlingslammet i Folketinget.

Jørgen S. Lundsgaard (K)
Energiordfører

I slutningen af januar skal alle Folketingets partier, undtagen Enhedslisten, der står uden for energiforliget, indlede forhandlingerne om en ny energiaftale i 2012. Men flere partier frygter, at drøftelserne vil stå i skyggen af den tiltagende valgkampsstemning, der vil gøre det svært at træffe de nødvendige beslutninger på energiområdet før et valg.

"Jeg tror og håber, at der er bred opbakning til flere nødvendige energitiltag, og at der er mulighed for et bredt forlig. Men det kan blive ødelagt af de tiltagende valgtrommer. Der efterspørges handling - specielt fra erhvervslivet, så lige nu skal vi passe på, at vi ikke bliver handlingslammet i Folketinget. Vedvarende energi kræver lange energiforlig, og at der er bred opbakning til det," siger De Konservatives energiordfører, Jørgen S. Lundsgaard, der ser to scenarier for sig:

"Enten vil man forsøge at lave en grøft i energiproblematikken, eller også bliver det et valgtema, hvor fokus er på, hvem der vil mest på energiområdet. Jeg håber klart på det sidste, da det er væsentligt for dansk industri, at der snart kommer skub i nogle ting."

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024