”En moderat energirevolution”

KLIMAKOMMISSIONEN. Regeringens Energistrategi 2050 modtages positivt af medlemmer af Klimakommissionen. Men udspillet sikrer ikke uafhængheden af olie, lyder kritikken.
Lykke Friis med Klimakommissionens rapport fra efteråret. En rapport som på mange punkter flugter med regeringens eget energiudspil, mener kommissionsmedlemmer.
Lykke Friis med Klimakommissionens rapport fra efteråret. En rapport som på mange punkter flugter med regeringens eget energiudspil, mener kommissionsmedlemmer. Foto: www.kemin.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Lykke Friis omtalte jo meget korrekt det bekymrende olieforsyningsscenarie, men de fleste tiltag har jo ikke med olie at gøre. De berører kul og gas, hvor der ikke er de samme problemer som med olie. Her er der helt klart grundlag for forbedring.

Jørgen Henningsen
Medlem af Klimakommissionen

En revolution. Sådan betegner klima- og energiminister, Lykke Friis (V), regeringens energiudspil - Energistrategi 2050 - som torsdag blev præsenteret sammen med økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Og medlemmer af regeringens Klimakommission er tilfredse med udspillet, der dog ikke går helt fri af kritik.

"Revolutionen - som Lykke Friis omtaler det - er nok mere en moderat energirevolution, for når man ser på udviklingen i vedvarende energi, så stiger den ikke særligt meget over de næste seks år. Kurven skulle nok knække mere op ad, hvis man vil kalde det en revolution," siger kommissionsmedlem og civilingeniør Jørgen Henningsen.

Tæt op ad Klimakommissionen
Han er dog udpræget tilfreds med regeringens fokus på mere vindenergi, mere biomasse, flere energibesparelser og udbygningen af det intelligente elsystem. Også det glæder kommissionsformand Katherine Richardson.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024