Aktører samler kræfterne om bioenergi

BIOENERGI: Fire af de store aktører inden for bioenergi er gået sammen i den nye offentlige og private organisation REnew Europe. Målet er at skabe 10.000 nye arbejdspladser og et marked på 50 milliarder kroner om året.
Morten Øyen

Fire store bioenergi-aktører vil sørge for, at Danmark er førende, når det kommer til intelligent udnyttelse af biomasse og har derfor stiftet den offentlige og private organisation REnew Europe. Bag organisationen står Dong Energy, Novozymes, Landbrug & Fødevarer og Haldor Topsøe.

REnew Europe har en målsætning om at skabe 10.000 nye arbejdspladser og et marked på 50 milliarder kroner om året. Det mener organisationen er muligt, hvis blot den rette strategi for intelligent udnyttelse af biomasse bliver implementeret. Ifølge REnew Europe står Danmark allerede stærkt, når det kommer til udnyttelse af biomasse. Dels har dansk landbrug tradition for at indsamle overskydende biomasse, og dels er verdens største enzymvirksomheder danske.

Det skal udnyttes, og derfor har REnew Europe for nyligt afholdt en strategi-camp, hvor en strategiplan for, hvordan dansk forskning og teknologi skal sikre landet en førsteplads inden for intelligent udnyttelse af biomasse, blev præsenteret.

"Vi har verdens første anden generations biofuel-anlæg, Inbicon. Så vores udgangspunkt for at bringe udnyttelse af biomasse til tredje generation, hvor biomassen bringes endnu højere op i værdikæden ved at udnytte indholdsstoffer som sukker, proteiner og lignin via bioraffinering, er rigtig stærkt," fortæller Charles Nielsen, udviklingsdirektør i DONG Energy og formand for REnew Europe's bestyrelse til BioPress.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024