Analyse: Regeringen overopfylder vind-mål

ENERGIAFTALE: Ny analyse viser, at regeringen når langt over sin målsætning for vindenergi med sit energiudspil. Det giver regeringen noget at spille med, lyder det fra L&F og Dansk Energi. Vindmølleindustrien afviser beregningerne.
Ny analyse viser, at regeringens udspil til energiforhandlingerne over-opfylder regeringens eget mål for vindkraft.
Ny analyse viser, at regeringens udspil til energiforhandlingerne over-opfylder regeringens eget mål for vindkraft.
Morten Øyen

Fædrelandet vil jo ikke gå i stå, hvis alt nu ikke står færdigt i 2020. Lidt mere fleksibilitet omkring det næsten hellige år 2020 kunne måske åbne for et bredt forlig.

Lars Aagaard
Adm. direktør, Dansk Energi
Fakta
Ifølge Ea Energianalyses beregninger vil vindkraft med regeringens Vores Energi producere 20,4 TWh i 2020, svarende til i alt 55,6 procent af den indenlandske elforsyning.
En havvindmøllepark, som foreslået af regeringen, på 600 MW svarer til 6,7 procent af elforbruget i 2020.  

Kilde: Ea Energianalyse
### Ea Energianalyse har efter artiklen er blevet bragt været i dialog med bl.a. Vindmølleindustrien og Klima- Energi og bygningsministeriet om grundlaget for analysen. Ea Energianalyse har herefter korrigeret deres resultat, så det ny er mere tæt på ministeriets egne tal. Ea Energianalyse når nu frem til, at vindandelen af dansk elforburg bliver 52,8 pct. i 2020 med regeringens udspil. Altinget | Energi & Klima bringer korrektionen i nyhedsbrevet 3. februar ###

Mere end fem procent over målsætningen om vindenergi i regeringsgrundlaget. Eller næsten en hel vindmøllepark mere end målsætningen. Det er, hvad regeringens energiudspil Vores Energi leverer ifølge en ny analyse foretaget af Ea Energianalyse for Landbrug & Fødevarer.

Beregningerne i analysen viser, at vindkraft med regeringens udspil til en energiaftale vil producere 20,4 TWh, svarende til i alt 55,6 procent af den indenlandske elforsyning i 2020. Ifølge regeringens egne beregninger vil udspillet til vindandelen af dansk elforbrug blive 52 procent i 2020. Men det er altså et for konservativt skøn, vurderer Ea Energianalyse.

Og det åbner for et rum, som regeringen kan forhandle om, lyder det fra Landbrug & Fødevarer og Dansk Energi.

"Vi lægger stor vægt på et bredt forlig. Og for at nå det, må Venstre opgive sine ultimative krav og bløde op på udgifterne. Men for at nå en bred aftale, må regeringen nok også give sig lidt på målsætningen, og denne analyse viser, at der er muligheder," siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024