Andreas Steenberg overtager Helvegs ordførerskab

ROKADE: Det bliver Andreas Steenberg, som bliver Radikales ny klima- og energiordfører, efter Rasmus Helveg Petersen er blevet udnævnt udviklingsminister. Steenberg er også trafik- og erhvervsordfører.
Foto: ft.dk
Morten Øyen
På et gruppemøde tirsdag blev det bestemt, at Andreas Steenberg bliver Radikales nye klima- og energiordfører. Det sker, efter den tidligere ordfører Rasmus Helveg Petersen blev udnævnt ny udviklingsminister efter Christian Friis Bach, der trak sig efter at have givet forkerte oplysninger i sagen om klimaorganisationen GGGI.

Andreas Steenberg blev første gang valgt til Folketinget i 2011. Han er valgt i Vestjyllands Storkreds, og har tidligere været medlem af regionsrådet i Midtjylland. Steenberg er 30 år, uddannet i statskundskab, og var 2006-08 formand for Radikal Ungdom.

Ved siden af de nye opgaver som klima- og energiordfører fortsætter Andreas Steenberg også med at være Radikales trafik- og erhvervsordfører.

"Det passer rigtig godt med mine poster som erhvervs- og transportordfører. Grøn omstilling af transporten og grønne job. Glæder mig. Ikke mindst til samarbejdet med Martin Lidegaard," skriver Andreas Seenberg selv om udnævnelsen på Facebook.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024