Anmeldelse af 
Asker Voldsgaard

Anmeldelse af 'Kriseøkonomi og klimagæld': Et veloplagt indspark i den økonomiske idédebat

Tidsånden har endelig indhentet økonom Jesper Jespersen, der i ny bog giver en veloplagt opsang til den økonomiske tænkning herhjemme og udstikker flere veje til at få accelereret den grønne omstilling, skriver Asker Voldsgaard.

Den gennemgående analyse i Jesper Jespersens nye bog er, at Finansministeriets regnemodeller, baseret på at markedskræfter af sig selv skaber fuld beskæftigelse, må underkastes et keynesiansk hovedeftersyn.
 
Den gennemgående analyse i Jesper Jespersens nye bog er, at Finansministeriets regnemodeller, baseret på at markedskræfter af sig selv skaber fuld beskæftigelse, må underkastes et keynesiansk hovedeftersyn.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Asker Voldsgaard
Kriseøkonomi og klimagæld - Hvor kommer pengene fra?
Jesper Jespersen
166 sider, Jensen & Dalgaard I/S, udkom 10. juni

Snart igangsættes Tour de France på de franske landeveje og bjergsider. Her vil vi vanen tro bevidne ensomme lykkeriddere i udbrud i bjergene på jagt efter at sætte aftryk på løbet samt feltet, der køligt vurderer, om udbryderen har en chance for at holde hjem, eller om de kan ignorere forsøget.

I den hjemlige økonomiske debat har professor emeritus i økonomi Jesper Jespersen løbende været i udbrud i over tyve år. Hans seneste angreb på feltet af mainstream-økonomer er den nyudgivne bog 'Kriseøkonomi og Klimagæld – hvor kommer pengene fra?' baseret på en vellykket sammensætning af en række essays fra tiden med Covid-19.

Hvor der til tider kan være tvivl om rytteres indtag af præstationsfremmende midler, hersker der ingen tvivl om Jespersen – han kører på ufortyndet Keynes. Den old school udgave med rod i Keynes' egne værker og ikke i den måde, hans tanker blev kompromitteret efter hans død af den neoklassiske modbevægelse, som i dag misvisende betegner sig som nykeynesianere.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024