Benchmark-model indklaget for Energiklagenævnet

KLAGE: Efter flere forgæves forsøg på at gøre Energitilsynet opmærksom på problemerne ved den model, som bruges til at regulere elnetselskaberne, klager Dansk Energi nu til Energiklagenævnet.
Foto: gsbrown99/flickr

Vi har fået dygtige folk til at kigge på modellen, og de når frem til, at den anvendte metode får Energitilsynet til at se kunstigt store potentialer for effektivisering.

Torben Møller Pedersen
Afdelingschef, Dansk Energi

Energitilsynet benchmarker hvert år de danske netselskaber på deres økonomiske effektivitet med det formål at sikre sig, at der stadig er incitament til at forbedre sig. Men ifølge Dansk Energi er der alvorlige mangler i den metode, som Energitilsynet benytter til at regulere elnetselskaberne. Den er både fejlbehæftet og utidssvarende i forhold til formålet – hvorfor resultaterne også bliver derefter. Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Metoden skaber for høje krav
Dansk Energi har flere gange forsøgt at gøre Energitilsynet opmærksom på problemet, men der er ikke blevet reageret. Derfor har Dansk Energi nu set det som en nødvendighed at indklage modellen for Energiklagenævnet, siger afdelingschef Torben Møller Pedersen.

"Vi har fået dygtige folk til at kigge på modellen, og de når frem til, at den anvendte metode får Energitilsynet til at se kunstigt store potentialer for effektivisering. Det betyder, at det, der ellers kunne være fornuftigt – nemlig at fremme effektiviteten i sektoren – resulterer i for høje krav til flere selskaber. Krav, som betyder, at de varigt mister muligheden for indtægter. Derfor har vi ikke set anden vej end at anke årets afgørelse," fortæller Torben Møller Pedersen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024