Danske Byggecentre uddeler klimapriser

Brancheforeningen Danske Byggecentre har fundet vinderne af årets klima-, energi og miljøpriser i byggeriet.

Sara Ridder

Brancheforeningen Danske Byggecentre har fundet de tre vindere af Byggeriets Klimapriser 2016. Det skriver Mester Tidende

Klimaprisen går til Troldtekt for deres Troldtekt® wave - en skulpturel, tredimensionel lofts- eller vægbeklædning af træbeton. Forretningsstrategien er baseret på Cradle to Cradle-principperne, der udledes ingen spildevand, og produktionsaffald leveres til HedeDanmark.

Energiprisen går til firmaet Knauf for deres Knauf Comfortboard. En gipsplade med den egenskab, at den kan optage og afgive varme. Gipspladen regulerer dermed temperaturen i et rum på en energineutral og miljøvenlig måde. 

Endelig går Miljøprisen til iTOOLS for deres CleanSpace-turbomaske, hvis ergonomiske design uden ledninger og slanger forbedrer komforten for brugerne og giver dem total bevægelsesfrihed. Støv og skadelige stoffer er en stor udfordring for byggeriet. Indånding er den primære eksponeringsvej for giftige og skadelige stoffer på arbejdspladsen.

17 virksomheder var nominerede til de tre kategorier, og priserne blev overrakt i dag på Byggeri ’16s første messedag af Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S).

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024