Det Økologiske Råd glade for elbil-flertal

ELBILER: Det Økologiske Råd bakker op om at forlænge afgiftfritagelsen for el- og brintbiler. Fordelen skal dog stadig være tidsbegrænset.

En grøn revolution på bilmarkedet 
Altinget.dk kunne d. 25. marts berette om et bredt flertal blandt folketingets partier for at forlænge perioden for afgiftfritagelse af el- og brintbiler. Hidtil har ordningen været gældende frem til 2012, men perioden skulle gerne forlænges frem til 2015. Det økologiske råd bakker op om flertallet, da det er en vigtig forudsætning for at få etableret bilerne på markedet.

"For at få kickstartet en grøn revolution på bilmarkedet er der behov for en forlængelse af afgiftsfritagelsesperioden. Investeringslysten skal sikres på området - derfor er en afgiftsfritagelse vigtig. Elbilerne vil ikke være nået langt nok i 2012 til at indføre afgifter," skriver rådet i en pressemeddelelse.

Ikke permanent 
Det Økologiske råd fastholder dog, at fritagelsen ikke skal være permanent. De understreger, at elbiler - på lige fod med konventionelle biler - er medvirkende årsager til støj, færdselstrængsel og trafikulykker.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024