DI åben for opgør med non-profit regulering

FJERNVARME: Der er god grund til at undersøge, om ”hvile-i-sig-selv”-princippet i fjernvarmesektoren skaber den mest effektive drift, mener DI. Konservative er åben for ændringer, men Venstre er skeptisk.

DI mener, der er god grund til at vurdere, om fjernvarmesektoren kan drives mere effektivt. 
DI mener, der er god grund til at vurdere, om fjernvarmesektoren kan drives mere effektivt. Foto: Colourbox
Morten Øyen

Politikerne skal tænke sig grundigt om. For åbner man for, at sektoren skal give profit, så har vi ikke det fjernvarmesystem, vi kender i dag.

Kim Mortensen
Direktør, Dansk Fjernvarme

Det er et åbent spørgsmål, om fjernvarmesektorens ”hvile-i-sig-selv”-princip sikrer den mest effektive drift. Det mener DI, der melder sig klar til et opgør med sektorens non-profit regulering, hvis der er penge at spare.

Meldingen kommer, mens der stadig pågår et analysearbejde af muligheder for effektiviseringer af fjernvarmesektoren. Arbejdet er en del af energiaftalen.

Står det til DI, så skal politikerne holde muligheden åben for mere grundlæggende ændringer af sektoren. Som det allerede er sket i elsektoren.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024