Forskere vil undersøge det nordiske elmarked

KORT NYT: Den nordiske elbørs Nord Pool bør kunne ses efter i sømmene, mener docent i nationaløkonomi Thomas Tangerås, som onsdag deltog ved Nordisk Råds møde i København.
Christian Juhl Mølgaard

Thomas Tangerås har sammen med kollegaen Sven-Olof Fridolfsson undersøgt konkurrencen og prissætningen på Nord Pool. Et centralt spørgsmål har været at få klarlagt, om elselskaberne udøver markedsmagt og dermed udnytter deres størrelse til at presse priserne op.

I øjeblikket er oplysningerne om prissætningen i Nord Pool ikke tilgængelige for udenforstående i modsætning til tilsvarende oplysninger ved flere europæiske elbørser.

De relevante oplysninger bør også i Norden være tilgængelige for en bredere kreds, understreger de to forskere, der kom med opfordringen ved Nordisk Råds januarmøder i København, som blev afholdt tirsdag og onsdag.

Sagen blev behandlet ved et fælles møde mellem Nordisk Råds Erhvervsudvalg, Medborger- og Forbrugerudvalg samt Miljø- og Naturresurseudvalg.

Nord Pool ejes i fællesskab af de fire statsejede systemoperatører i Norge, Sverige, Finland og Danmark (Statnett, Svensk Kraftnät, Fingrid og Energinet.dk).

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024