Grønne byområder og soldrevne vandpumper: Sådan arbejder to fonde med verdensmålene i praksis

Grønne samlingspunkter i små lokalsamfund og et skift fra diesel- til soldrevne vandpumper er to eksempler på, hvordan Grundfos Foundation og Nordea-fonden konkret arbejder med de 17 verdensmål. Få indblik i de to projekter her.

Mens Nordea-fonden udelukkende støtter almennyttige danske projekter, arbejder Grundfos Foundation ud fra et mere internationalt perspektiv.
Mens Nordea-fonden udelukkende støtter almennyttige danske projekter, arbejder Grundfos Foundation ud fra et mere internationalt perspektiv.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Siden verdensmålene blev skabt i 2015, har Henrik Lehmann, der er administrerende direktør i Nordea-fonden, gået rundt med en verdensmålsnål i baglommen.

Hver gang han putter den i baglommen, sørger han for, at nålen peger ind mod hans balle. Så er han nemlig sikker på, at verdensmålene prikker til ham, hver gang han sætter sig ned i løbet af sin dag.

“Hver gang nålen stikker mig, er det en reminder om, hvor meget vi stadig skal nå i arbejdet med verdensmålene. Når der ikke er mere at gøre, kan jeg hænge nålen op på en væg. Men jeg har svært ved at se det ske lige foreløbigt.”

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024