Grønt dansk aftryk på EU's støttemilliarder

KORT NYT: Danmark har med fødevareminister Mette Gjerskov (S) i spidsen været med til at sikre, at en god portion penge afsættes til grønne og bæredygtige formål.

Rammerne for, hvordan milliarder af støttekroner fra 2014 skal fordeles til fiskerne i Europa, er nu på plads.

I EU's Ministerråd stod fødevareministeren fra starten stejlt på, at en del af de mange støttemilliarder skulle omprioriteres, så de i langt højere grad skulle gå til bæredygtigt fiskeri. Det er blandt andet skånsomme fiskeredskaber, stop for udsmid, forskning og forbedringer i havmiljøet.

"Jeg mener, at vi med den her aftale tager fat på de helt rigtige områder. Hvor der er fokus på bæredygtighed, innovation og udviklingen af et bedre fiskeri. Vi skal give flere penge til fiskeri, der beskytter fiskebestandene, havmiljøet og fremtidssikrer fiskeriet. Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi burde være gået endnu længere, men det blev det her kompromis, vi måtte tage efter lange og sene forhandlinger," siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) i en pressemeddelelse fra Miljøministeriet.  

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024