Grønt samarbejde mellem Kina og Danmark

KORT NYT: Kina vil i fremtiden satse på vedvarende energi og har derfor indgået et samarbejde med Danmark. Klimaminister Martin Lidegaard (S) mener, at aftalen øger danske virksomheders mulighed for at afsætte grønne produkter til det kinesiske marked.

Energistyrelsen indleder i dag et samarbejde med China National Renewable Energy Centre (CNREC) om at etablere et energicenter i Kina. Samarbejdet handler om udvikling, udbredelse og anvendelse af vedvarende energikilder i Kina.

Én af Energistyrelsens opgaver bliver at bistå centret med danske erfaringer og ekspertise på teknologiområdet samt inden for opbygning og administration af udviklingsprogrammer og avancerede energisystemer.

Den danske klimaminister Martin Lidegaard (S) er tilfreds med den netop indgåede aftale med Kina. Ud over at glæde sig på klimaets vegne glæder ministeren sig også på det danske erhvervslivs vegne. Han mener, at aftalen rummer økonomiske muligheder for danske virksomheder. 

"Omstillingen i Kina mod et mere grønt energisystem åbner samtidigt for store muligheder for danske virksomheder. Det er områder med stort potentiale for grøn vækst, hvor Danmark er førende internationalt," siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.

Dog er det ikke den første samarbejdsaftale på klima og -energiområdet mellem Kina og Danmark. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet samarbejder allerede med en række kinesiske myndigheder og partnere inden for områder som eksempelvis integration af vedvarende energi i elnettet, kortlægning af grundvandet og geologiske undersøgelser.  

Og så har to kinesiske vindmøllefabrikanter i løbet af de seneste to år etableret forsknings- og udviklingsaktiviteter i Danmark.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024