Klima-profilers genvalg i fare

VALG: SF står til at miste sit folketingsmandat i Vestjyllands Storkreds, viser ny prognose. Det vil ramme klima- og energiordfører Steen Gade. Prognosen viser, at han ikke er den eneste klimapolitiker, hvis mandat er i fare.
Steen Gade er en af de klimapolitikere, som kommer til at kæmpe for at blive genvalgt til Folketinget, viser prognose.
Steen Gade er en af de klimapolitikere, som kommer til at kæmpe for at blive genvalgt til Folketinget, viser prognose.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Morten Øyen

Siden valget er det gået tilbage i meningsmålingerne for flere partier. Og det får betydning for flere af Folketingets klima- og energipolitikere, hvis det ikke ændres. Det viser en ny geografisk prognose lavet for Altinget.dk af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.

Ifølge prognosen går SF tilbage i Vestjyllands Storkreds, og det vil ramme partiets "grønne" nestor Steen Gade. Målingerne svinger for SF, og de skal ikke svinge meget, før partiet faktisk får mandatet tilbage.

Får SF mandatet, skal Steen Gade dog ikke føle sig for sikker på sit mandat. Sådan som forholdene er nu, vil han nemlig møde hård konkurrence fra eks-folketingsmedlem Kristen Touborg, som også stiller op i kredsen. Ved valget i 2011 fik Touborg faktisk flest personlige stemmer, men Gade blev valgt ved hjælp af listestemmer.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024