Landbrugets klimapåvirkning kommer under lup

KOMMISSION: Regeringens Natur- og Landbrugskommission skal se på landbrugets udledning af drivhusgasser og vil komme med forslag til en bedre klimaindsats fra landbruget.
Morten Øyen
Den har været ventet længe, og nu er den her: Regeringens Natur- og Landbrugskommission. Og nu står det også klart, at kommissionen skal se på landbrugets udledning af drivhusgasser og komme med anbefalinger til, hvordan landbruget kan bidrage, til at Danmark når sine klimamålsætninger i 2020.

Det fremgår af kommissoriet for kommissionen, som blev præsenteret i tirsdags, og som har fået direktør i Dansk Miljøteknologi, tidligere SF-folketingsmedlem Jørn Jespersen, som formand.

Kommissionen har fået flere opdrag, blandt andet en kortlægning af landbrugets økonomiske situation og fødevareerhvervets indtjeningsmuligheder. Men kommissionen kommer også til at se på landbruget i forhold til natur, vandmiljø og klimaforandringer.

"Landbruget bidrager fortsat væsentligt til Danmarks udledning af drivhusgasser, og en indsats fra landbrugets side er nødvendig for at sikre opfyldelsen af Danmarks klimamålsætninger i 2020. Heril kommer muligheder og udfordringer ved et ændret klima for landbruget ved blandt andet forbedrede dyrkningsbetingelser og behovet for at håndtere de stigende regnmængder," hedder det i kommissoriet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024