Lasere skal øge olieudvinding

OLIE: Et gennembrud i forskningssamarbejdet mellem NKT Photonics A/S og DTU giver nu mulighed for, at olieindustrien kan øge udvindingsgraden med op til 5 procent ved brug af nyudviklede fiberlasere.

For to år siden startede et forskningssamarbejde mellem NKT Photonics A/S og DTU. Man har nu skabt et gennembrud, der giver mulighed for, at olieindustrien kan øge udvindingsgraden med op til 5 procent ved at lokalisere olien i oliefelterne bedre gennem brug af nyudviklede fiberlasere.

Kun godt en fjerdedel af olien udvindes i dag i et oliefelt, da det derefter bliver så svært at udvinde mere olie, at det dårligt kan betale sig. Øges udvindingsgraden, vil hver ekstra procent, som hentes op fra feltet svare til en bruttoværdi på 60 milliarder kroner for Danmark.

Forskningsgennembruddet er kommet fra en uventet kant, da man har hentet hjælp fra udviklingen omkring lasere til vindmåling i vindmøller.  

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024