Massiv modstand mod forslag om el-taxaer

TAXA: Radikales forslag om at indføre el- og hybridtaxaer i de store byer møder modstand fra begge sider af folketingssalen.
Radikales forslag om at udskifte taxaer i de tre store byer med el- og hybridbiler møder massiv modstand i Folketinget
Radikales forslag om at udskifte taxaer i de tre store byer med el- og hybridbiler møder massiv modstand i FolketingetFoto: colourbox.com
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er et meget begrænset udbud af elbiler, og de, der findes i dag, hører til de absolut mindste biler, som ikke opfylder behovet for taxakørsel.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
Det er urealistisk og vil skade taxabranchen i de store byer, når Radikale foreslår, at brugte taxaer fremover skal udskiftes med el- og hybridbiler. Sådan lyder meldingen fra alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten.

Radikale vil med beslutningsforslaget, som var til førstebehandling i går torsdag, pålægge taxabranchen i de tre største byer kun at indkøbe el- og hybridbiler, hvor udledningen af CO2 maksimalt må være 90 gram pr. kilometer.

Taxabranchen er nemlig det helt rigtige sted at begynde, mener Radikales trafikordfører, Johs. Poulsen.

"Det er jo en branche, hvor man har en meget stor udskiftning af biler, og derfor kan vi hurtigt komme i gang med at indføre ny teknologi," sagde han og påpegede efterfølgende, at taxaselskaberne normalt sælger de brugte biler til private forbrugere.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024