Nokia-formand skal analysere nordisk energi

Tidligere bestyrelsesformand i Nokia, Jorma Ollila, skal stå i spidsen for at analysere det nordiske energisamarbejde. 

Sara Ridder

Jorma Ollila skal stå i spidsen for en analyse, der kan undersøge, hvordan det nordiske energisamarbejde bør udformes på mest effektiv vis på 5-10 års sigt, og hvordan blandt andet samarbejdet med EU kan udføres på området. Rapporten skal resultere i konkrete forslag om samarbejde, som kan danne grundlag for Nordisk Ministerråds fremtidige indsats i energisektoren.

Jorma Ollila, der skal stå for analysen, har været koncernchef og bestyrelsesformand i Nokia, han har været bestyrelsesformand i Shell, og i dag er han bestyrelsesformand i stålkoncernen Outokumpu.

”De kommende år indebærer en række nye muligheder og udfordringer for det nordiske energipolitiske samarbejde – f.eks. i forhold til EU’s planer om en energiunion. Det er således yderst relevant at udarbejde en strategisk analyse på nuværende tidspunkt, udtaler Finlands erhvervsminister Olli Rehn, som i 2016 er formand for Nordisk Ministerråd for Erhvervs-, Energi- og Regionalpolitik, i en nyhed på Nordisk Råds hjemmeside.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024