Ny alliance vil styrke danske bioprodukter

SAMARBEJDE: Den nye BioRefining Alliance skal øge Danmarks styrkeposition i det globale biobaserede samfund. Bag alliancen står DONG Energy, Novozymes, Haldor Topsøe og Landbrug & Fødevarer.

Mange olieproducerede produkter kan faktisk laves på basis af restprodukter som halm og husholdningsaffald. Dét er muligt ved hjælp af bioteknologi, og trods det ikke er lige til, er Danmark førende, når det kommer til bioprodukter.

DONG Energy, Novozymes, Haldor Topsøe og Landbrug & Fødevarer står bag det nye samarbejde BioRefining Alliance, som skal sørge for, at Danmark får en endnu stærkere rolle i det globale biobaserede samfund og derudover søge at skabe arbejdspladser og grøn vækst. Det fremgår af et nyhedsbrev fra DONG Energy.

Der er mange muligheder i bioprodukter. Såfremt Danmark kan udvikle bare noget af løsningen på kemiindustriens olieafhængighed, kan bioprodukter hurtigt blive en succesforretning for de virksomheder, som markedsfører dem.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024