Nyt forskningscenter for bæredygtig omstilling i København

KORT NYT: Aalborg Universitet i København skal være med til at bane vejen for bæredygtig omstilling af samfundet, når det nye forskningscenter bliver indviet fredag.

Både energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R), topfolk fra erhvervslivet og toneangivende internationale eksperter vil være med fredag, når Aalborg Universitets nye Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling skal indvies i København, skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Det nye forskningscenter vil blandt andet arbejde med design og innovation af produkter og processer, som fremmer målet om at skabe sociale, organisatoriske, politiske, tekniske og institutionelle forandringer, der kan modvirke truende klima- og miljøeffekter. Omstillingen til et mere bæredygtigt samfund kræver, at virksomheder, kommuner og græsrødder i samfundet bliver i stand til at handle på nye måder. Forskerne i centret har derfor en vision om at udvikle forståelser og fremgangsmåder, som gør det muligt for de mange forskellige aktører at tilrettelægge omstillingen. En del af arbejdet er et forskningsbaseret uddannelsesprogram, hvor der undervises i bæredygtighed via en tværfaglig kombination af ingeniørvidenskab, design, humaniora og samfundsindsigt.

Den nye centerleder, professor Ulrik Jørgensen fra Institut for Planlægning siger om åbningen:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024