Økonomer: Tiden er ikke til at fremrykke massive offentlige investeringer

KRISESTYRING: Politikerne bør holde igen med store offentlige investeringer som svar på coronakrisen. På nuværende tidspunkt risikerer store investeringsplaner nemlig at ramme skævt, mener økonomer.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) under et af covid-19-pressemøderne, hvor temaet er førstehjælp til dansk erhvervsliv. 
Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) under et af covid-19-pressemøderne, hvor temaet er førstehjælp til dansk erhvervsliv. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Den type investeringer kræver længerevarende forberedelse og får først effekt på økonomien efter et par år.

Lars Gårn Hansen
Økonomiprofessor og medlem af De Økonomiske Råd

Hvis vi fører en lempelig finanspolitik, samtidig med at landet er lukket ned, risikerer vi at spilde pengene.

Jens Hauch
Cheføkonom, Kraka

De danske politikere bør vente og se tiden an, før de beslutter at anvende massive investeringer i veje, broer, vindmølleparker og andre større anlægsprojekter som centralt redskab i den nuværende krisestyring.

Det mener økonomer fra både Det Økonomiske Råd, Kraka og den borgerlig-liberale tænketank Cepos. 

Krisen kan være kortvarig
Ifølge Lars Gårn Hansen, økonomiprofessor på Københavns Universitet og en del af formandskabet for De Økonomiske Råd, bør politikerne holde igen med de store investeringer, fordi den økonomiske udvikling på den anden side af coronakrisen stadig er usikker.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024