Pind: Staten skal ikke forske i atomkraft

ENERGIFORSKNING: De offentlige konkurrenceudsatte forskningsmidler skal ikke gå til kernekraft, men kun de energikilder, som indgår i det danske energisystem, mener forskningsministeren. Alligevel skal eventuelle barrierer for forskning i thorium undersøges i foråret.

Foto: Lars Svankjær
Morten Øyen

Derfor er det også hensigtsmæssigt, at de konkurrenceudsatte forskningsmidler fokuserer på de energiteknologier, som vi ønsker, skal indgå i det danske energisytem.

Søren Pind (V)
Uddannelses- og forskningsminister

Forskningsminister Søren Pind (V) har ingen planer om, at staten skal støtte forskning i atomkraftbaseret thoriumteknologi. Det fremgår af et nyt skrifligt svar til Socialdemokraternes energiordfører Jens Joel (S).

I regeringsgrundlaget hedder det, at ”regeringen vil fjerne eventuelle barrierer for forskning i thoriumbaserede teknologier.” Formuleringen kom med efter stort ønske fra Liberal Alliance.

Men i ministersvaret til Joel skriver Pind, at det er regeringens opfattelse, at ihverfald de offentlige konkurrenceudsatte forskningsmidler skal fokuseres på andre energiteknologier.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024