Regeringen gør Ditlev Engel til særlig klimaudsending

NAVNE: Ditlev Engel skal fremover være regeringens særlige udsending for klima og energi. Han skal fremme private investeringer i den grønne omstilling.

Tidligere Vestas-topchef Ditlev Engel skal være særlig klimaudsending. Her er han i forbindelse med besøg fra Kina tilbage i 2012.
Tidligere Vestas-topchef Ditlev Engel skal være særlig klimaudsending. Her er han i forbindelse med besøg fra Kina tilbage i 2012.Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Morten ØyenAstrid Johanne Bjørnskov

Det er en meget stor ære at blive udpeget til en så betydningsfuld stilling, og jeg anser denne dagsorden for at være den allervigstigste globale udfordring, der skal løses nu.

Ditlev Engel
Regeringens særlige udsending for klima og energi

Tidligere administrerende direktør for Vestas Ditlev Engel skal fremover sikre flere private investeringer på globalt plan som regeringens særlige "klimaudsending".

Fakta
Regeringens særlige udsending for klima og energi
  • Regeringen lancerede 15. november sin anden Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi 2019-2020, hvori det fremgår, at regeringen vil udnævne en særlig udsending for klima og energi som en del af indsatsen i forhold til grøn multilateralisme og blandt andet som del af opfølgning på P4G-topmødet i oktober 2018.
  • Modellen for stillingen er inspireret af den, der blev anvendt i forbindelse med det danske kandidatur til European Medicines Agency, hvor Lars Rebien Sørensen fungerede som særlig udsending.
  • Stillingen som særlig udsending for klima og energi er en tidsbegrænset deltidsstilling med udløb i 2019. Efter aftale med Ditlev Engel er der intet vederlag.

Kilde: Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet

Det skriver Klima- og Energiministeriet i en pressemeddelelse.

"Med Ditlev Engel får Danmark en stærk stemme med tung forretningserfaring inden for klima og energi. Ditlev er et værdifuldt aktiv i arbejdet med at vise verden, at den grønne førertrøje er og bliver Danmarks," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024