Regeringen stiller krav før Grøn Vækst-aftale

GRØN VÆKST: På det første møde om Grøn Vækst slog regeringen fast, at de øvrige partier skal afsværge den frivillige modulation for at komme med i en aftale. Oppositionen er utilfreds.
Anders Jerking

Frivillig modulation er ikke penge, man tager fra erhvervet - de bliver jo i erhvervet, men bliver flyttet til en mere skånsom måde at bruge naturen på. Det er netop grøn vækst

Johs. Poulsen
(R)
Da Folketingets partier tirsdag var indbudt til det første møde om Grøn Vækst, havde regeringens tre repræsentanter, Lene Espersen (K), Eva Kjer Hansen (V) og Troels Lund Poulsen (V), en lille overraskelse med i form af fire ultimative krav.

For at komme med i en aftale skal partierne på forhånd acceptere, at skattestoppet overholdes, at EU's miljødirektiver opfyldes, at den finansielle ramme på 13,5 milliard holdes, og at der ikke gøres brug af muligheden for frivillig modulation.

Det sidstnævnte krav er svært at acceptere for oppositionen.

"Den præmis er vi meget, meget lidt glade for. Det må vi tænke over, for det er meget problematisk," siger de radikales miljøordfører, Johs. Poulsen, der kalder kravet 'helt enormt dumt'.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024