Rød blok afviser nyt krav fra V og K

ENERGIAFTALE: Venstre og Konservatives krav om veto omkring klimaloven bliver mødt med modstand på rød blok. Kravet er imidlertid helt naturligt, lyder det fra Konservative.
Venstre og Konservatives kræver sikkerhed for, at regeringen ikke laver en smal aftale om klimaloven.
Venstre og Konservatives kræver sikkerhed for, at regeringen ikke laver en smal aftale om klimaloven.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi mener ikke, de to ting kan adskilles, for det hele handler om, hvilken regning vi skriver ud til borgerne.

Mike Legarth
Klima- og energiordfører (K)

Mens klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) formelt har sat energiforhandlingerne på standby, så møder Venstre og Konservatives krav om at koble klimaloven til energiaftalen nu modstand i rød blok.

"Man kan selvfølgelig ikke skrive ind i energiaftalen, at Venstre og Konservative har vetoret omkring klimaloven. Partierne kan være med i et konstruktivt samarbejde begge steder, og så kan vi sagtens lave begge dele sammen," siger Radikales klima- og energiordfører Rasmus Helveg Petersen.

Udmeldingen kommer som reaktion på, at Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt i torsdags krævede, at regeringen ikke laver et smalt forlig om klimaloven, hvis der indgås en bred energiaftale. Venstre og Konservative vil således have skrevet ind i en eventuel energiaftaletekst, at de fremtidige forhandlingerne om klimaloven sker mellem forligspartierne.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024