Rød skatteaftale uden grønne afgifter

SKAT: Meget tyder på, at regeringen laver en skatteaftale med Enhedslisten. Men støttepartiet kommer ikke igennem med krav om nye grønne skatter og afgifter. De grønne afgifter skal justeres med andre aftaler.
Foto: Colourbox
Anders JerkingMorten Øyen

Man må desværre se i øjnene, at der ikke bliver noget særligt grønt element i denne skattereform. Det ligger ikke i kortene.

Per Clausen (EL)
Miljø- og klimaordfører
Både Enhedslisten og regeringen har erklæret, at grønne skatter og afgifter skal være med til at sikre en grøn omstilling af samfundet. Men selv om det netop skulle blive Enhedslisten, der skal sikre regeringens skattereform, så er der ikke lagt op til at bringe nye skatter og grønne afgifter i spil.

"Man må desværre se i øjnene, at der ikke bliver noget særligt grønt element i denne skattereform. Det ligger ikke i kortene," siger Enhedslistens miljø- og klimaordfører, Per Clausen, til Altinget.dk.

"Hver gang vi tager miljø, klima og landbrug op, så henviser regeringen til, at det hører hjemme andre steder. Det gode er, at det ikke bliver afvist, så vi må bare diskutere det i de andre sammenhænge," siger Per Clausen, der bestemt regner med, at Enhedslisten og regeringen kan blive enige om en skatteaftale.

I regeringsgrundlaget skriver regeringen, at "En omlægning af skatter og afgifter skal sikre, at der skabes de rette incitamenter til at tænke og handle grønt."

Også Enhedslisten har kig på de grønne afgifter. I partiets seneste finanslovsforslag foreslår partiet således at hente 10 milliarder fra øget beskatning af Nordsø-olien, "skære i milliarderne til landbruget" og lægge "grønne afgifter på overforbrug" for 5,5 milliarder kroner. Desuden foreslår listen at indføre trængselsafgifter og droppe motorveje.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024