Sådan vil vismændene ændre afgifterne

DOKUMENTATION: Det Miljøøkonomiske Råd er på banen med en ny rapport, som blandt andet anbefaler en omfattende omlægning af de grønne afgifter. Få et overblik her.
Fakta

Om Det Miljøøkonomiske Råd:
Formålet med Det Miljøøkonomiske Råd er at belyse samspillet mellem økonomi og miljø samt effektiviteten i miljøindsatsen.

Udover de fire formænd sidder 16 medlemmer, der repræsenter arbejdsmarkedets parter, erhvervsorganisationer, miljøorganisationer samt regering i Det Miljøøkonomiske Råd. Endvidere sidder et antal "særligt kyndige i samspillet mellem økonomi og miljø". I alt består Det Miljøøkonomiske Råd af indtil 24 medlemmer.


Kilde: www.dors.dk
De miljøøkonomiske vismænd har i en ny rapport givet sit bud på, hvordan Danmark skal håndtere de miljøpolitiske udfordringer vi står overfor. Det indebærer en stor omlægning af det nuværende afgiftsystem på de grønne områder. Altinget.dk bringer her et sammendrag af forslagene.

Vandmiljøområdet:
DMØR mener, at EU's vandrammedirektivs målsætninger bedst kan opnås ved lokale reguleringer, da mange af direktivets målsætninger vedrører lokale forhold. Der skal dog stadig være plads til nationale reguleringer af kvælstof- og fosforanvendelse for at beskytte grundvandet. DMØR har konkrete forslag lydende på:

Pesticidafgifterne målrettes ud fra de forskellige pesticiders miljøeffekter.

CO2-regulering:
I bestræbelserne på at nedbringe CO2-udslippet anbefaler DMØR:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024