Se byggeriets nye klima- og energipolitiske program

DOKUMENTATION: Dansk Byggeri har fremlagt et nyt klima- og energipolitisk program med en lang række anbefalinger til politikerne. Se dem her.
Jørgen Skadhede
Byggeriet er en væsentlig del af løsningen i regeringens ambition om, at Danmark skal være et CO2-neutralt samfund i 2050.

Bygningsmassen står for 40 procent af vores samlede energiforbrug, mens byggesektoren står for 8 procent af det samlede energiforbrug i forbindelse med produktion og transport af byggematerialer samt udførelsen af byggeopgaver.

Derfor har Dansk Byggeri fremlagt et klima- og energipolitisk program med en lang række anbefalinger til politikerne. Det har især fokus på den enorme udfordring med at få energirenoveret den eksisterende bygningsmasse.

"Det er klart, at en så omfattende energirenoveringsindsats vil strække sig over flere årtier. For både byggeerhvervet og samfundet er det derfor en betingelse, at der snarest opstilles mål for de enkelte bygningstyper og med en klar prioritering af indsatsen, også tidsmæssigt," siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024