Venstre vil være hård energi-opposition

NY OPPOSITION: Venstres genudpegede energiordfører Lars Christian Lilleholt advarer nu skarpt mod regeringens planer på klima- og energiområdet. Han og Venstre vil ikke være med til øgede afgifter og advarer mod konkurrence- og jobtab.
Venstre lægger op til en hård kurs over for regeringen forud for efterårets energiforhandlinger.
Venstre lægger op til en hård kurs over for regeringen forud for efterårets energiforhandlinger.
Niels Th. Dahl

Udgangspunktet er, at man åbenbart er mere optaget af at give yderligere omkostninger til familierne og til erhvervslivet. Det vil i dén grad koste danske arbejdspladser.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energiordfører
Energiforhandlingerne dette efterår bliver ikke nemme.

Det advarer Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt om, efter at han onsdag i denne uge blev genudpeget til ordførerposten, og efter at den nye regering har fremlagt sine planer på klima- og energiområdet.

Lars Christian Lilleholt advarer således mod regeringens planer om ekstra danske reduktionsforpligtelser allerede i 2020 og om, at det vil påføre både de danske husholdninger og de danske virksomheder ekstra omkostninger med tab af jobs og konkurrenceevne til følge:

"Udgangspunktet er, at man åbenbart er mere optaget af at give yderligere omkostninger til familierne og til erhvervslivet. Det vil i dén grad koste danske arbejdspladser. Vi ønsker et grønt Danmark, men med sund fornuft, hvor det ikke bare handler om at gøre livet mere besværligt. Hvis det er det grundlag, regeringen vil forhandle på, så ser det sort ud med et forlig," siger han.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024