Vindmølleindustrien roser udvidelse af sømandsskat

SKAT: Regeringen vil med nyt udspil udvide de særlige regler for sømandsbeskatning, så de også omfatter ansatte på skibe, der opsætter vindmøller eller servicerer boreplatforme. Rederier og Vindmølleindustrien er godt tilfreds.

Foto: /Ritzau/Juergen Richter
Morten Øyen

Givet den danske historik inden for eksempelvis havvind, så kan de noget særligt inden for offshore. Der er muligheder, som ikke må tabes på gulvet, derfor er det afgørende at udvide sømandsskatten, så den gælder for alle offshore skibe.

Anne H. Steffensen
Adm. direktør i Danske Rederier

Regeringen har lyttet, og det fortjener ros.

Fakta
Udvidelse af DIS-ordningen til søfolk på offshore skibe

Regeringen foreslår at udvide nettolønsordningen i sømandsbeskatningsloven (DIS-ordningen) med søfolk, der arbejder om bord på specialskibe, som vagt- og supplyskibe, rørlægnings- og kabelskibe, vindmølle- og konstruktionsskibe, ishåndteringsskibe og ASV’er (såkaldte ”hotelskibe”). Ordningen skal statsstøttegodkendes, hvorfor ikrafttrædelse forventes at kunne ske fra 2019. 

Kilde: Regeringens erhvervs- og iværksætterudspil "Sammen om fremtidens virksomheder"

Sådan lyder det fra Vindmølleindustrien og Danske Rederier, efter regeringen med sit erhvervsudspil onsdag spillede ud med at udvide de særlige regler for sømandsbeskatning, så de også skal omfatte ansatte i offshoreindustrien.

Erhvervsudspillet blev præsenteret onsdag og forslaget om at udbyde sømandsskatten vil gælde dem, som for eksempel arbejder om bord på skibe, der opsætter vindmøller, lægger kabler og servicerer boreplatforme.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024