Dansk Industri: Kulturlivet skal være mindre afhængigt af offentlige tilskud

På sigt skal langt flere kulturinstitutioner have en plan for at blive uafhængige af offentlig støtte, mener DI-chef Maria Krüger Torp. Derfor bør den kommende regering have som ambition at styrke kulturens kommercielle vilkår, lyder det.

"Jeg er ret overbevist om, at langt de fleste kulturinstitutioner også godt kunne tænke sig at være fri for hele tiden at sætte deres lid til finansloven og ikke rigtig ved, om de er købt eller solgt," siger Maria Krüger Torp.
"Jeg er ret overbevist om, at langt de fleste kulturinstitutioner også godt kunne tænke sig at være fri for hele tiden at sætte deres lid til finansloven og ikke rigtig ved, om de er købt eller solgt," siger Maria Krüger Torp.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Alt for mange kulturinstitutioner er grundlæggende afhængige af årlige bevillinger på finansloven eller andre former for økonomisk støtte fra det offentlige.

Det betyder, at de konstant lever med økonomisk usikkerhed og har et dårligt udgangspunkt for at planlægge deres aktiviteter.

Derfor bør den kommende regering sætte større fokus på at give kulturlivets aktører bedre kommercielle vilkår.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024