Anmeldelse af 
Niels Frid-Nielsen

Drømmen om bilen er endt som et mareridt

Martin Zerlang har skrevet et illustreret pragtværk om bilens kulturhistorie i Danmark, men bogen mangler en kritisk distance, skriver Niels Frid-Nielsen, der har anmeldt 'Danmark set gennem en bilrude'.

I hundrede år har bilen været menneskets bedste ven. Nu sætter klimakrisen spørgsmålstegn ved drømmen om bilen som en genvej til frihed, skriver Niels Frid-Nielsen. Foto fra bogen.
I hundrede år har bilen været menneskets bedste ven. Nu sætter klimakrisen spørgsmålstegn ved drømmen om bilen som en genvej til frihed, skriver Niels Frid-Nielsen. Foto fra bogen.Foto: Gads Forlag
Niels Frid-Nielsen
Danmark set gennem en bilrude
Martin Zerlang
272 sider, Gads Forlag, udkom 7. juni 2021

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven. Men det er løgn. I de sidste hundrede år er det bilen, der har været menneskets bedste ven.

Fra opfindelsen af den kørende kasse til bilen blev industriprodukt og hver mands eje, har den lille mands frihedsdrøm og vor tids førerløse el-bil erobret menneskehedens dunkende hjerte.

Nu sætter klimakrisen dog spørgsmålstegn ved drømmen om bilen som en genvej til frihed. Måske er bilen en historisk parentes, en klimapolitisk katastrofe og lige til at køre på bilkirkegården i en tid, der kalder på grøn omstilling?

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024