Nu udkæmpes slaget om mindsteløn ved EU-domstolen – og Danmark har en svær sag

Tirsdag skal Danmark tale sin sag for at få annulleret det omstridte mindstelønsdirektiv ved EU-domstolen i Luxembourg. Kampen bliver svær, men Danmark kan håbe at få knæsat princippet om, at EU ikke må blande sig i løn, siger ekspert. 

Den nu tidligere beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit fremsatte mindstelønsdirektivet i 2020. Han har flere gange fremhævet, at direktivet ikke vil ødelægge fagforeningernes mulighed for selv at forhandle løn, men tværtimod styrke det. 
Den nu tidligere beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit fremsatte mindstelønsdirektivet i 2020. Han har flere gange fremhævet, at direktivet ikke vil ødelægge fagforeningernes mulighed for selv at forhandle løn, men tværtimod styrke det. Foto: Virginia Mayo/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Tirsdag den 17. september er ikke en hvilken som helst dag – i hvert fald ikke for arbejdsmarkedets parter.

Her skal Danmark nemlig forsøge at overbevise EU-Domstolen i Luxembourg om, at den skal annullere det omdiskuterede direktiv om mindsteløn.   

Et direktiv, som både SVM-regeringen og parterne frygter kan blive en glidebane mod mere politisk indblanding i lønningerne og derfor har kæmpet indædt imod, siden det blev fremsat af EU-Kommissionen for næsten fire år siden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024