Nye antenne-krav stadig på bordet i medieforhandlinger

TV: Nye krav til, hvem der leverer tv til beboere i private og almene lejeboliger, er stadig i spil i forhandlingerne om et nyt medieforlig. Socialdemokraterne afventer udredning.
Foto: Colourbox.com
Mads Bang
Fakta

Deloitte har undersøgt markedet for fælles tv-indkøb for Boligministeriet.

Omkring en million husstande i Danmark er i etageejendomme eller kollegier. Ud af dem er det cirka 650.000, som har en fælles tv-forsyning. 

Undersøgelsen viser desuden, at de fælles tv-indkøb giver besparelser på de mindste tv-pakker.


Kilde: Deloitte, 2013
Skal alle i boligejendommen have en lille tv-pakke, stor pakke eller måske ligefrem retten til helt selv at vælge tv-udbyder? Det spørgsmål tumler Folketingets medieordførere med i forhandlingerne om en ny medieaftale.

I sidste uge viste et lækket dokument fra forhandlingerne, at der stadig er langt til en aftale, alle partier kan gå med i forhold til især DR og TV2. Der arbejdes dog på løsningsmodeller, som kan få parterne til at mødes, når det gælder spørgsmålet om frit valg af tv-leverandør.

Som Altinget.dk tidligere har beskrevet, ønsker Venstre, at beboere i etageejendomme og boligområder med fællesindkøb af tv-signaler får ret til selv at vælge tv-udbyder. Et krav, som møder modstand hos de almene boligorganisationer, der frygter, at det vil blive dyrere for deres beboere at købe tv, hvis beboerne afskæres fra at købe ind i fællesskab.

S klar til at se på krav
Socialdemokraternes medieordfører, Troels Ravn, fortæller, at der i øjeblikket arbejdes på en afklaring af forskellige modeller i samarbejde med Boligministeriet, og han har derfor ikke lagt sig fast på en holdning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024