Hvordan får Det Blå Danmark flere hænder? Rederier og fagforbund kommer nu med to bud

Flere skal vælge en maritim uddannelse, mener Dansk Metal og Danske Rederier, der med et uddannelsesudspil vil inspirere politikerne til at sikre flere hænder til Det Blå Danmark. En central aktør er dog ikke overbevist. Der mangler en analyse bag, lyder det.

Er man ledig med erfaring fra den maritime sektor som eksempelvis fisker, chauffør eller mekaniker, skal det være nemmere at tage en uddannelse som skibsassistent, mener Danske Rederier og Dansk Metal.
Er man ledig med erfaring fra den maritime sektor som eksempelvis fisker, chauffør eller mekaniker, skal det være nemmere at tage en uddannelse som skibsassistent, mener Danske Rederier og Dansk Metal.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Ledige fiskere og mekanikere skal have nemmere ved at tage en maritim uddannelse, og i seks danske byer skal nye midlertidige uddannelser lokke flere unge til at gøre karriere i Det Blå Danmark.

Sådan lyder det nu i et fælles uddannelsesudspil fra Danske Rederier og Dansk Metal.

Jeg tror, at en maritim uddannelse og et arbejde til søs vil være det helt rigtige for mange af de unge, som har lidt svært ved at komme i gang med uddannelse eller job.

Anne H. Steffensen
Administrerende direktør, Danske Rederier

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024