Moderaterne åbner for statslige investeringer i produktion af grønne skibsbrændsler

Det vil være oplagt at lade sig inspirere af det statslige medejerskab i havvindmølleparkerne, når der skal produceres grønne brændsler til skibsfarten, mener Moderaterne, der dog ikke har taget endelig stilling endnu. Enhedslisten åbner også døren for et større statsligt engagement.

Det vil være "oplagt" at forestille sig et statsligt medejerskab i produktionen af grønne brændsler specifikt til skibsfarten på linje med medejerskabet af energiprojekter på havet, udtaler klimaordfører i Moderaterne Henrik Frandsen. Partiet har dog ikke taget endelig stilling, understreger han.
Det vil være "oplagt" at forestille sig et statsligt medejerskab i produktionen af grønne brændsler specifikt til skibsfarten på linje med medejerskabet af energiprojekter på havet, udtaler klimaordfører i Moderaterne Henrik Frandsen. Partiet har dog ikke taget endelig stilling, understreger han.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det skal ikke nødvendigvis kun være skibsfartens ansvar at producere de nye, grønne brændsler, som skal hjælpe branchen i mål med klimamålsætningerne.

Det mener Moderaterne, der erklærer sig åbne over for, at staten engagerer sig økonomisk i produktionen af ikke-fossile brændsler som e-metanol og ammoniak specifikt til skibsfarten.

”Der er lige truffet en beslutning om, at staten skal have en ejerandel på 20 procent af de store energiprojekter til havs. Det kunne være, man skulle tænke i de baner på det her område også. Det er ikke noget, vi er helt afklaret om endnu, men det er jo en form for kritisk infrastruktur, så det vil være oplagt,” siger klima- og energiordfører Henrik Frandsen (M).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024