"Udbygningen af havvind risikerer at gå i stå": Nu råber energibranchen op om pladsmangel på havnene

I energisektoren er man alvorligt bekymrede for, at der ikke er nok plads på de danske havne, når den massive udbygning af havvind i Nordsøen og Østersøen skal føres ud i livet. Der skal en række tiltag i spil for at gøre noget ved problemet, lyder det.

Selvom Esbjerg Havn er Europas største havn for udskibning af vindmøller, så er energibranchen bekymret for, om der er nok plads til fremtidens udbygning af vindenergi.
Selvom Esbjerg Havn er Europas største havn for udskibning af vindmøller, så er energibranchen bekymret for, om der er nok plads til fremtidens udbygning af vindenergi.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

De danske planer om at femdoble produktionen af havvind frem mod 2030 kan løbe ind i alvorlige problemer, hvis ikke politikerne sikrer større kapacitet på havnene.

Sådan lyder opråbet fra den danske energibranche.

”Vi kommer til at stå med et meget stort behov for at udvide kapaciteten på de danske havne. Hvis ikke der bliver gjort noget, så kan udbygningen af havvind risikerer at gå i stå,” siger Jan Hylleberg, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024