Affald brænder for CO2-reduktion

DEBAT: Vi har i Danmark forudsætningerne for at brænde affaldet miljørigtigt og bidrage både til CO2 reduktionsmålene og til samfundets nødvendige energiproduktion. Det glemmer man ofte når affaldssektorens fremtid diskuteres, skriver dagens debattør.

Der er således ingen tvivl om, at de danske forbrændingsanlæg må forberede sig på, at affald ikke længere bare er affald – men også et attraktivt brændsel for den europæiske industri og kraftvarmeproduktion.

Ulla Röttger
Direktør, Amagerforbrænding
Af Ulla Röttger,
direktør I/S Amagerforbrænding

Der har i den seneste tid været megen debat om fremtidens affaldsforbrænding. Debatten har bl.a. drejet sig om konsekvenserne af EU's planer om at definere affald som vare og frigive det til handel over grænserne – med argumenter både for og imod.

Men affaldets rolle som væsentlig energikilde og brændsel har ikke fyldt i diskussionerne:

Endelig er der de nye CO2 kvoters effekt på efterspørgslen af affald som energikilde. De kan meget nemt være med til at øge affaldets betydning for energi- og transportsektoren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024