Affaldsforskning, også en vej til vækst

DEBAT: Hvis affaldssektoren skal være med til at skabe vækst og innovation, som politikerne kræver,så må branchen ændre selvopfattelse. Samtidig skal politikerne give de kommunale affaldsselskaber løsere tøjler, så de kan udvikle sig i samarbejde med private virksomheder og investorer.
Af Ulla Röttger,
direktør Amagerforbrænding I/S

På en affaldskonference for nylig i DAKOFA, Dansk Komité for Affald, meldte næsten alle partiers miljøordførere ud, at der skulle forskes og udvikles mere i bedre og mere miljørigtige løsninger inden for affaldssektoren. Det hænger godt sammen med de aktuelle bestræbelser for, at forskning også skal medvirke til vækst og velfærd i samfundet.

Nu skal vi ikke kun forske og udvikle af hensyn til miljø og ressourcer, men også for at skabe vækst. Det er nyt. Affaldsområdet har ikke været vant til at blive regnet som et område for innovation og vækst. Udviklingen har været knyttet til miljølovgivningen, som igen har været baseret på affaldshierarkiet og igen kun på hensynet til miljøet.

Affaldsbranchen skal gennem en gevaldig ændring af selvopfattelsen for også at se sig som bidragsydere til innovation og vækst.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024