Aktører og organisationer spiller ud

NYHED: Altinget har spurgt række aktører og organisationer, hvad de mener er de vigtigste sager på miljøområdet i 2006. Affaldsreformen, Strukturreformen, og REACH er i særligt fokus.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Danmarks Naturfredningsforening, præsident Poul Henrik Harritz
Naturmillarden. Hvad sker der med regeringens natur-milliard - den som regeringen har lovet?
Kommunalreformen.Omstillingsprocessen på natur og miljø-området i forbindelse med reformen.
Miljøregulering i landbruget.Hele området, hvad angår regulering af landbruget på forskellig vis.

Dansk Industri, Miljø og energichef Lars Aagaard,
Klima: Den ubetinget vigtigste beslutning bliver klimapolitikken, hvor vi skal videre mod en reel global aftale. På den hjemlige bane skal regeringen fastlægge fordeling af CO2 kvoter til erhvervslivet for perioden 2008-2012. Dansk erhvervsliv skal her sidestilles med tilsvarende virksomheder i andre lande.
Affaldsreform: Dernæst forventer vi, at regeringen leverer, hvad den lovede i regeringsgrundlaget i forhold til en liberalisering af affaldsområdet. En liberalisering der skal ses i sammenhæng med de forestående ændringer af den europæisk fastlagte affaldspolitik.
REACH: På europæisk niveau vil 2. behandlingen af REACH og opfølgningen på teamstrategien om luftkvalitet kaldet CAFE - Clean Air For Europe være de centrale punkter for os.

Kommunernes Landsforening, kontorchef Eske Groes
Kommunalreformen: Kommunerne skal beslutte, hvordan de vil organisere sig på miljøområdet, og hvordan de vil implementere reformen, herunder landbrugsreformen, der stadig er i støbeskeen.
Vandområdet: For det andet skal Regering og Folketing finde en løsning på organisering af vand- og spildevandsområdet. Vi håber, at man besinder sig i forhold til eksperimenter med at sætte vandet på aktier.
Affaldsreform: Vi håber, at man som foreslået liberaliserer det genanvendelige erhvervsaffald, men at man holder fast i de nuværende, gode og billige løsninger for affald til forbrænding.

HTS, Miljøchef, Mette Herget,
Affaldsreform: Med reformen skal der være frit valg for erhvervslivet til at vælge mellem transportører, godkendte indsamlere og behandlingsanlæg. Vi har brug for en adskillelse af kommunernes bestiller-, myndigheds- og udførerrolle, så der bliver fair konkurrence mellem offentlige og private aktører. Vi ser derefter frem til konkurrence på affaldsmarkedet, uden at gå på kompromis med miljømålene.
Kemikalier: Vi ser frem til at REACH vedtages i sin nuværende form, da der er behov for klarhed for virksomhederne om hvilke regler, man skal indrette sig efter.
Transport: HTS støtter projekter om partikelfiltre og miljøzoner – særligt på europæisk plan. Men det er vigtigt, at der tages hensyn til erhvervslivet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024