Den bæredygtige udvikling halter

DEBAT: Transportsektorens udslip af drivhusgasser stiger. Affaldsdyngerne vokser, mens antallet af miljømærkede produkter falder. Udviklingen går den gale vej, mener DN, der undrer sig over miljøministerens udsagn om, at Danmark er på vej mod mere bæredygtig udvikling.

I VK-regeringens første regeringsgrundlag blev det understreget, at Danmark fortsat ville leve op til sine internationale forpligtigelser på miljøområdet. Set i lyset af dette løfte bør regeringen sikre, at indikatorerne næste år viser fremskridt i stedet for det modsatte.

Poul Henrik Harritz
Danmarks Naturfredningsforening
Af Poul Henrik Harritz
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening

Kære Connie Hedegaard

Det er snart tre år siden, at FN's verdenstopmøde for en bæredygtig udvikling på globalt plan blev afholdt i Johannesburg. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at gøre status og dermed sikre, hvordan Danmark reelt vil overholde de internationale forpligtigelser, som regeringen indgik i Johannesburg i 2002.

Regeringens egen aktuelle indikatorrapport viser meget tydeligt, at udviklingen går i den gale retning på næsten alle områder, der er væsentlige for naturen og miljøet, hvad enten det drejer sig om transport-sektoren, kvælstofudledningen, affaldshåndteringen mv.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024