Journalistikkens ulidelige lethed

DEBATPANEL: Journalister må ikke forfalde til kun at skrive om dyr med blød pels på bekostning af debatter af GMO og rent drikkevand, skriver præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening.

Det ville dog være rart om natur-reportagerne vil hæve sig over stadiet "blød pels og mørke øjne". Det ville klæde dansk journalistik, om naturstoffet blev politiseret. Naturen er ikke kommet af sig selv. Adgangen til naturen slet ikke. Det er tale om resultaterne af mange års politiske kampe.

Poul Henrik Harritz
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening
Af Poul Henrik Harritz
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening

Der er stadig færre miljøjournalister i Danmark og de skriver mindre om miljø.

Når de skriver om emnet handler det mere om natur end de traditionelle miljøemner - og miljøjournalister ønsker helt bevidst ikke længere at bruge miljøorganisationerne som kilder. De vil hellere ringe til en ekspert, fordi miljøorganisationerne alt for længe har haft for let ved at komme i medierne, siger de.

Miljøjournalisterne vil også gøre op med en række myter og er trætte af at råbe "ulven kommer". De vil hellere skrive søde og nuttede historier om bløde dyr og natur, mens emner som GMO og rent drikkevand er bandlyst - i hvert fald stikker Lomborg sit sande ansigt frem, når pressen nu i højere grad ønsker at vide, om det nu også kan betale sig at sikre rent vand fremover.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024